Arnout Hoekstra

Weblog
Arnout Hoekstra

Biografie

Arnout Hoekstra - Foto: Nynke Vissia - http://www.sp.nl/cc

Foto: Nynke Vissia - http://www.sp.nl/cc

Arnout John Hoekstra (1984). Is sinds 2011 wethouder in Vlaardingen en heeft in zijn portefeuille financiën, grondzaken, vastgoed en sport. Arnout is 1ste locoburgemeester en is de jongste wethouder van Vlaardingen ooit.

Wie is Arnout Hoekstra?
Ik ben geboren in Vlaardingen, en heb de Vmbo-opleiding elektrotechniek afgerond. Na het Vmbo ben ik naar het MBO gegaan voor de opleiding ICT-beheer. Daarna ben ik begonnen aan de HBO-lerarenopleiding Engels, maar heb deze niet afgerond. Na mijn opleiding ben ik een jaar in de IT-detachering gaan werken voor projecten bij diverse ministeries, politie en bedrijfsleven. Van 2007 tot en met 2011 werkte ik bij de Tweede Kamerfractie van de SP als fractiemedewerker volkshuisvesting, integratie en energie. Mijn hobby’s zijn sporten en reizen.

In 2003 heb ik in Vlaardingen de jongerenafdeling ‘ROOD’ opgericht, en ben in de jaren daarna ondermeer voorzitter, secretaris, penningmeester en webmaster van de SP-afdeling geweest. Tussen 2006 en 2011 was ik fractievoorzitter in de gemeenteraad. Sinds 29 juli 2011 ben ik wethouder te Vlaardingen. In mijn eerste termijn als wethouder jeugd, onderwijs, kinderopvang, sport, burgerparticipatie en archeologie, sinds 2014 als wethouder van financiën, grondzaken, vastgoed en sport, en vanaf november 2016 ook van kunst en cultuur.